Fűszeres chili-pác/Würzige Chili- Marinade

  • 2013.07.30.
  • 1

(Rezept unten auch auf Deutsch)Ha nyár, akkor grill. (Nálunk legalább egyszer-kétszer a szezonban, másnál lehet többször is...) Mivel kertünk nincs, csak a teraszon történhet, a szomszédok nagy "örömére". Pár éve átálltunk elektromos sütőre, mert a parazsat kivárni
már senkinek nem volt se idege, se gyomra. Ez, igaz nem olyan hangulatos, és hiányzik a sültekből az az igazi füstös íz, ami a grillezés velejárója, de azért így is igencsak ehető dolgok kerülnek le a rácsról. A szomszédok meg igazán örülhetnek, hogy nem füstölünk az orruk alá, csak a finom illatokat szaglászhatják és közben nagyokat nyelhetnek...A pác hozzávalói:3 salotta hagyma2 gerezd fokhagyma2 piros chilipaprika1 csomag snidling1 szál friss rozmaring 250 ml repceolaj50 g sűrített paradicsomizlés szerint folyékony méz (1-2 ek)só, borsA salottát és fokhagymát megpucolom és apróra vágom. A chilit hosszába félbevágom, ereitől megszabadítom es felaprítom. A fűszereket megmosom, kirázom belőlük a vizet és apróra metélem. Minden hozzávalót az olajjal összekeverek, beledolgozom a sűrített paradicsomot. Alaposan megsózom, borsozom, hozzáadom a mézet és az előkészített grillezni való húsra kenem. A legjobb, ha egy éjszakára a hűtőben hagyjuk pácolódni. Bármilyen fajta húshoz kiválóan passzol.Mit der richtigen Marinade wird auch das einfachste Stück Fleisch zu einem kulinarischen Highlight.Zutaten:3 Schalotten2 Knoblauchzehen2 rote Chilischoten1 bund Schnittlauch1 Stängel Rosmarin250 ml Rapsöl50 g Tomatenmark1-2 EL flüssiger Honig
Salz, PfefferDie Schalotten und den Knoblauch schälen und in
feine Stücke hacken. Die Chilischoten entkernen und in feine Ringe schneiden. Die Kräuter waschen, trocken schütteln und klein schneiden.Alle Zutaten mit dem Öl vermengen und das Tomatenmark unterrühren. Großzügig mit Salz und Pfeffer würzen, mit Honig gut verrühren und auf das vorbereitete Grillfleisch pinseln. Am besten über Nacht marinieren lassen. Die Marinade passt zu allen Fleischsorten.

Címkék

Grill Pác/marinade