Sült tejberizs almával és málnapürével/Gebackener Milchreis mit Himbeerpüree

  • 2013.05.01.
  • 4

Rezept unten auch auf DeutschItt van/volt május elseje, és annak örömére, hogy nem dolgoz(t)unk, muszáj volt valami édességgel is kirukkolnom. Nem akartam süteményt, nem akartam krémet, így hát ez lett belőle. A szomszédok igencsak szimatoltak a konyhám felé....Hozzávalók:12 dkg rövid szemű rizs1/2l tej6 dkg vaj8 dkg cukor2 tojás (szétválasztva sárgára és fehérjére)2 alma (hámozva, magháza kivágva, negyedelve, felszeletelve)25 dkg málna (friss, vagy mélyhűtött)2 ek narancslikőr (nem muszáj)3 ek porcukorsóreszelt citromhéjfahéjA rizst a tejben, csipet sóval, puhára főzöm, alaposan lehűtöm. A vajat a cukorral, tojássárgákkal és a citromhéjjal krémesre keverem, aztán a keményre felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatom. Ezt a krémet a kihűlt tejberizzsel összekeverem. Kivajazott, vastag falú üvegeket vagy felfújtformát félig megtöltök a masszával, ráfektetem az almaszeleteket, megszórom fahéjjal és befedem a maradék rizskrémmel. 180 fokos sütőben 40 percig sütöm.Közben 125 g málnát a narancslikőrrel és a porcukorral pürésítem, majd a maradék málnát (125 g) vigyázva beleforgatom.A megsült, langyos tejberizst a málnapürével tálalom.