Karamellás kuglóf/Karamell-Gugelhupf

  • 2013.05.06.
  • 6

Rezept unten auch auf DeutschAnyák napjára megleptem magunkat, biztonságból, hátha a lányok nem hoznak édességet...Hozzávalók 4 db 150 ml-es kuglófformához:40 g liszt80 g darált mandula70 g karamellás tábla-csokoládé50 g vaj3 tojás50 g kristálycukorglazúr:50 g porcukor2 ek friss citromlé kevés vízA kuglófformákat vékonyan kikenem vajjal és megszórom liszttel, a felesleget kirázom belőlük. (Nekem szilikonos formám van, biztonságból mégis megteszem...)A lisztet a mandulával összekeverem. A tábla csokoládét apróra tördelem és a vajjal vízgőz fölött felolvasztom. Kissé hűlni hagyom. A tojásokat szétválasztom és a sárgákat a lehűlt csokoládéhoz keverem. A fehérjét a kristálycukorral (és egy csipet sóval) krémesre verem. A hab felét és a mandula-liszt keveréket a csokoládémasszába keverem, majd a maradék hab is belekerül.A masszával megtöltöm a formákat és előmelegített sütőben 180 fokon 35 perc alatt készre sütöm. Miután kissé lehűltek a formák, tálra borítom a kuglófokat és a porcukor-citromlé(víz) keveréket (ami sűrű, de még folyékony massza) rácsorgatom.Zutaten für 4 Stück (150 ml Gugelhupfform):40 g Mehl80 g Mandeln70 g Caramel Schokolade (von Lindt)50 g Butter3 Eier50 g KristallzuckerGlasur:50 g Staubzucker2 EL frisch ZitronensaftDie Gugelhupf-Förmchen (Inhalt 150 ml) mit Butter ausstreichen und mit Mehl ausstreuen. Mehl mit Mandeln vermischen. Schokolade mit Butter über Dampf schmelzen. Eier in Dotter und Klar trennen. Schokolademischung vom Dampf nehmen und ein wenig abkühlen lassen. Dotter einrühren.Eiklar mit Zucker zu cremigem Schnee schlagen. Die Hälfte vom Schnee und die Mehl-Mandelmischung in die Schokomasse rühren. Übrigen Schnee unterheben. Masse in doe Förmschen füllen und im Backrohr 180 Grad ca. 35 Minuten backen. Auskühlen lassen und aus den Förmchen stürzen.Die dickflüssige Glasur über den Gugelhupf gießen.Quelle: Gusto