Epres joghurt-bodza krémszelet/Joghurt-Holunderschnitte mit Erdbeeren

  • 2013.05.26.
  • 2

Rezept unten auch auf Deutsch Bodza szezonban mit is csinál az ember lánya? Természetesen bodzaszirupot, -szörpöt és még ki tudja mi mindent a virágjából, később a bogyójából. Azon kívül, hogy naponta több pohárral isszuk ez az üdítő nedűt, szívesen csempészem süteményekbe, krémekbe. Mint most is, ebbe a savanykás joghurtos csodába. Mélyhűtőbe téve, jégkrémmé dermesztve sem megvetendő...Hozzávalók egy őzgerincformához (kb 1,5 l-es):12 szem eper6
lap zselatin (kb 10 g), ezzel a mennyiséggel nem dermed meg teljesen, kissé krémes marad. Ha valaki keményebbre szereté,
8 lapot használjon350 ml tejszín350 ml joghurt (3,5% zsírtartalom)50 g porcukor130 ml bodzavirágszirup12 darab babapiskótaAz epret megpucolom, megmosom, 3 szemet félreteszek díszítésnek, a többit nem túl apróra összevágom. A zselatint hideg vízbe beáztatom. A tejszínt csipet sóval krémesre felverem és hidegre teszem. A joghurtot, cukrot és szirupot habverővel összekeverem. Egy nagyobb edényben 3-4 evőkanállal felmelegítek belőle, hozzáadom a kinyomkodott zselatint, amit állandó keverés mellett felolvasztok benne. A maradék joghurtmasszát is hozzákeverem . Az eperdarabokat és a tejszínkrém felét is beledolgozom, majd a maradék tejszín is hozzájön. A masszát egy folpackkal kibélelt őzgerincformába simítom, babapiskótákkal befedem a tetejét és egy darab folpackkal befedem. 3-4 órára a hütöbe teszem. Ha jól megdermedt lehúzom a tetejéről a folpackot, kiborítom, folpackot itt is eltávolítom. Vékonyan felszeletelt eperdarabokkal díszítem.Zutaten für eine Rehrückenform (Inhalt ca. 1,5 l):
12 Erdbeeren6
Blätter Gelatine (10 g), mit dieser Menge bleibt die Creme weich, wenn man härter will, muß 8 Blätter verwenden350 ml Schlagobers350 g Joghurt50 g Staubzucker130 ml Holunderblütensirup12 Stk. BiskottenRehrückenform mit Frischhaltefolie auslegen. Erdbeeren putzen, 9 davon Stücke schneiden. Gelatine in kaltem Wasser einweichen. Obers dickcremig aufschlagen und kühl stellen. Joghurt, Zucker und Sirup mit einem Schneebesen verrühren, 2 EL davon über Dampf erwärmen. Gelatine gut ausdrücken und darin auflösen, restliche Joghurtmasse zügig einrühren. Erdbeerstücke und die Hälfte vom Obers unterrühren, übriges Obers unterheben. Masse gleichmäßig in der Form verstreichen, mit den Biskotten belegen und mit Frischhaltefolie zudecken. Schnitte zum Festwerden für ca. 3-4 Stunden kühl stellen. Für die Garnitur übrige Erdbeeren in Scheiben schneiden. Schnitte aus der Form stürzen, Folie entfernen. Schnitte mit den Erdbeerscheiben garnieren.Quelle: Gusto