Marcipános korong

  • 2020.03.11.
  • 0

Hozzávalók a tésztához:25 dkg finomliszt15 dkg Rama8 dkg porcukor1 tojássárgája1 csomag vaníliás cukorfél csomag sütőpor5 dkg darált mandulaHozzávalók a többi részéhez:10 dkg sárgabaracklekvár30 dkg fehér marcipánmassza5 dkg porcukor10 dkg tortabevonó étcsokoládé60 db hámozott, szeletelt mandulaElkészítése:A tészta hozzávalóit összekeverjük, összegyúrjuk.Vékonyra nyújtjuk és kerek szaggatóval kiszaggatjuk.Pár perc alatt világosra sütjük.A marcipánmasszát fólia segítségével vékonyra nyújtjuk és ugyanakkora kör szaggatóval kiszaggatjuk.Kis lekvár segítségével minden kisült kis koronghoz hozzátapasztunk egy marcipán lapkát.A tortabevonót felolvasztjuk és minden kis korongot félig belemártunk.Egy kis mandulaszelettel díszítjük.Dobozba rakva sokáig eláll.

Címkék

Aprósüti