Burgonyás pogácsa

  • 2020.03.25.
  • 7

Ez a pogácsa maradék krumplipüréből készült. Bizonyára mindenkinél előfordul, hogy több köret készül, mint amit a család el tud fogyasztani. Ezekben a vészterhes időkben meg nincs szivünk kidobni, így megnéztem mire is tudjuk felhasználni a maradék krumplipürét.Hozzávalók:30 dkg krumplipüré
30 dkg liszt1 dl tejföl1 egész tojás10 dkg zsír1 csapott evőkanál só1 dl langyos lej2,5 dkg élesztő1 teáskanál cukorElkészítése:A langyos tejet, pici cukorral és az élesztővel felfuttatjuk.Kimérjük a többi hozzávalót, majd picit összedolgozzuk.Hozzáadjuk a felfutott élesztőt.Összekeverjük a dagasztógéppel, egy ragacsos, lágy tésztát kapunk.Duplájára kelesztjük, majd lisztezett felületen kinyújtjuk és hajtogatjuk.30 perc pihentetés után még kétszer megismételjük.Ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét berácsozzuk, majd pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.Tetejét lekenjük tojással, akár reszelt sajttal is megszórhatjuk.Szilikonos sütőpapírra rakosgatjuk a pogácsákat és előmelegített, 200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Címkék

Pogácsa