Torta della nonna

  • 2019.03.19.
  • 9

Ezt a receptet már nagyon rég találtam MaiMóni oldalán és azóta evidenciában tartottam. Ő nagyon jól leírta a süti történetét, írását olvasva, szerintem mindenki úgy érzi, hogy ezt azonnal el kell készítenie. Fenyőmagot manapság már mindenhol kapni, ugyanakkor a hozzávaló 9 tojás se rettentsen el senkit, mivel nagyon finom és az egész család díjazni fogja a finom lágy, krémes süteményt. :) A megmaradt fehérjét le is lehet fagyasztani vagy egy szuper pavlova torta is készülhet belőle.Hozzávalók a pite tésztához:30 dkg liszt8 dkg porcukor15 dkg rama1 tojás1 citrom héjaHozzávalók a krémhez:1 l tej8 tojás sárgája7 dkg pudingpor15 dkg porcukorfél vaníilia kikapart magja1 citromElkészítése:A pite tészta hozzávalóit összekeverjük, összegyúrjuk.Egy kerek pite formát kivajazunk, kilisztezünk, majd a tésztánk 2/3-át kinyújtjuk és kibéleljük vele a formánkat.Letakarjuk, majd a hűtőben pihentetjük egy órán át.A krémhez a tojások sárgáját, a cukorral, puding porral és 1 dl tejjel elkeverjük, hogy ne legyen csomós.A tejet egy edényben feltesszük melegedni, ízesítjük a vanília rúd kikapart magjával, majd a tojássárgájás részt is hozzá adjuk és besűrítjük, pudingot főzünk belőle. Tetszőlegesen belereszeljük egy citrom héját és belenyomjuk a levét is. Ezután langyosra hűtjük.Kivesszük a hűtőből a kibélelt pite formánkat, beleöntjük a langyosra hűtött pudingot.Kinyújtjuk a megmaradt tésztát és betakarjuk vele a piténket.Tetejére fenyőmagot szórunk.Előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 perc alatt készre sütjük.Pár órát pihentessük, utána porcukorral diszíthető és szeletelhető.

Címkék

Torta Pite