Marcipános kocka

  • 2019.01.23.
  • 4

Hozzávalók:50 dkg háztartási keksz darálva25 dkg olvasztott ráma9 evőkanál forró tej25 dkg porcukor10 dkg kókuszreszelék4 evőkanál kakaópor0,5 dl rummandula aroma20 dkg étcsokoládé4 evőkanál olaj20 dkg marcipánElkészítése:A darál kekszet, porcukrot, vajat és tejet összegyúrjuk. A kapott masszát elfelezzük.Az egyik részbe rakjuk a kakaóport, kókuszreszeléket és a rum aromát, összegyúrjuk.A másik részhez csak a mandula aromát öntjük, szintén összegyúrjuk.Először a kakaós részt belesimítjuk egy sütőpapírral kibélelt 20*30 cm-es tepsibe.Erre a kakós részre rásimítjuk a zöld részt is. Könnyebb egy kis méretű nyújtófával.
Ezután a marcipán masszát is kinyújtjuk és ráhelyezzük a zöld részre. (folpack között a legkönnyebb kinyújtani)A csokoládét gőz felett megolvasztjuk egy kis olajjal simára keverjük és beborítjuk vele a süteményünket.Hűtőben tároljuk, ha megköt szeletelhető.