Tiramisu

  • 2018.05.19.
  • 7

Sokan azt mondják, hogy az egyik legegyszerűbben elkészíthető édesség. Ez szerintem is így van, bár én a piskótát is magam szoktam sütni, mert úgy sokkal finomabb. Gyakran készítem, egyszerű, imádjuk, csak nem túl jól fotózható.Piskóta hozzávalói:4 egész tojás6 evőkanál víz17 dkg kristálycukor1 csomag vaníliás cukor20 dkg liszt1 csomag sütőporKrém hozzávalói:6 egész tojás4 evőkanál cukor2 csomag vaníliás cukor50 dkg mascarpone2 evőkanál rum4 dl tejeskávékeserű kakaóporElkészítése:Először elkészítem a piskótát. Az egész tojásokat a cukorral és vízzel habosra, fehérré keverem.A lisztet kimérem, összekeverem a sütőporral, vaníliás cukorral, majd a habhoz adom és összeforgatom.Kivajazott, lisztezett torta formába öntöm és előmelegített sütőben, 180 fokon 30 perc alatt készre sütöm a piskótát.Ha elkészült félbe vágom és hagyom kihűlni.A 6 tojást szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek.A sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral krémesre keverem, majd hozzáadom a mascarponét.Ezután a rumot is belerakom, végül a fehérjét is óvatosan hozzá forgatjuk.A piskóta egyik felét egy nagy edénybe tépkedem, amit utána a tetszőlegesen ízesített kávéval meglocsolgatunk.A krém felét rákanalazom a piskótára. Tetejét megszórom keserű kakaóporral.A piskóta másik felét is rárakom, kissé belenyomkodom a krémbe, meglocsolom a tejeskávéval.Tetejére kenem a maradék krémet, majd ismét megszórom kakaóporral.Hidegen tálalható.