Túrós pogácsa

  • 2018.02.14.
  • 4

Népszerű ez a pogácsa recept, sokszor láttam már mindenfelé, de eddig mindenki csak összekeverte és sütötte, élesztő nélkül. Bevallom úgy nem ízlett. Kell neki ez a kis plusz, az élesztő és a hajtogatás. Kis időráfordítás, cserébe nagyon könnyű, leveles pogácsát kapunk. Mióta rátaláltam a receptre igen népszerű lett nálunk.Hozzávalók:25 dkg túró25 dkg rama25 dkg finomliszt1 egész tojás2 dkg élesztő1,5 kiskanál sóElkészítése:A hozzávalókat egy tálba rakjuk, majd egynemű tésztát gyúrunk belőle.Hűtőben pihentetjük 1 órát.A hidegből kivéve átgyúrjuk, majd kinyújtjuk, amit utána hajtogatunk. Lentről felhajtjuk a harmadáig, majd fentről lehajtjuk az előző hajtásra. Jobbról és balról is egymásra hajtjuk.Rövid pihentetés után kinyújtjuk, majd megismételjük a hajtogatást. (2x is lehet)Ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd kör alakú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a pogácsáinkat, tojással lekenjük és sajttal megszórjuk.Előmelegített sütőben 200 fokon, 20 perc alatt készre sütjük.

Címkék

Pogácsa