Túrós batyu

  • 2018.01.16.
  • 5

Hozzávalók a tésztához:60 dkg finomliszt1 kiskanál só1 egész tojás8 dkg porcukor2,5 dkg élesztő3 dl tej10 dkg olvasztott vajHozzávalók a töltelékhez:50 dkg túró2 evőkanál búzadara2 egész tojás5 evőkanál cukor1 csomag vaníliás cukor1 citrom reszelt héjaElkészítése:A tejet meglangyosítjuk, egy kiskanál porcukorral összekeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt.A lisztet leszitáljuk, hozzáadjuk a porcukrot, tojást, pici sót, majd a felfuttatott élesztőt is beleöntjük.A vajat megolvasztjuk, azt is hozzákeverjük a többihez, majd lágy tésztát gyúrunk a hozzávalókból.A tésztát duplájára kelesztjük.Kikeverjük a tölteléket. Először a tojások fehérjéből habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és a többi hozzávalót is.A tésztánkat fél centi vékonyra kinyújtjuk és 10x10-es négyzetekre vágjuk.Minden négyzet közepébe egy evőkanálnyi túrót rakunk, majd a csücskeit összefogjuk és csavarunk egyet rajta, hogy sülés közben ne nyíljon ki.Tetejüket tojással lekenjük.Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, ne túl szorosan és előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.Porcukorral meghintve tálaljuk.

Címkék

Kelt Tészta