Trüffelkrémes torta

  • 2017.11.30.
  • 3

Norbi második szülinapjára készült ez a mini franciadrazsékkal kirakott csokis torta. Felvágva nem sikerült lefotóznom, de 4-5 réteg piskóta és krém rétegezve. Mivel magas, ezért elég kiadós, akár 10-12 szeletre is felvágható. Kívül is csokimázzal kentem meg, ez szabadon díszíthető a manapság oly divatos virággal, csoki szeletekkel vagy csurgatott csokimázzal is.Hozzávalók a piskótához:4 egész tojás15 dkg kristálycukor14 dkg finomliszt10 dkg vaj1 kiskanál sütőpor Elkészítése: A vajat egy kis tálkában felolvasztjuk.A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét robotgép segítségével elkezdjük habbá verni.Folyamatos keverés mellett, hozzáöntjük a kristálycukrot.A tojások sárgáját egyesével belekeverjük a habba.Ezután az olvasztott vajat is hozzáadjuk, végül a sütőporral elkevert lisztet is a masszánkhoz kanalazzuk és simára keverjük.Kivajazott, lisztezett 18 cm-es sütőformában két részre osztva, két piskótát sütünk. 180 fokon 25 perc alatt.Az ünnepeltHozzávalók a krémhez:5 dl habtejszín40 dkg csokoládé10 dkg vajElkészítése:A tejszínt egy kis edénybe öntjük, majd felmelegítjük. (nem forraljuk)Hozzáadjuk a feldarabolt csokit, majd addig kevergetjük, míg homogén elegyet kapunk.Belerakjuk a vajat is és ismét elkeverjük.Kihűtjük, egy éjszakára hűtőbe tesszük.Másnap a robotgép segítségével a csokikrémünket kihabosítjuk.Mindkét piskótánkat félbe (akár háromba is sikerülhet) vágjuk, majd megkenjük csokikrémmel a lapokat és összeállítjuk a tortánkat.Én a sorokat megszórtam kandírozott naranccsal, de a meggy is jó lehet bele. Persze ez opcionális. Tetejére és oldalára is jusson egy kevés krém.Tetszőlegesen dekoráljuk.

Címkék

Torta