Zöldséges tésztarizottó AutoCookban készítve

  • 2017.04.07.
  • 4

Azt hiszem nem túlzok, ha azt írom, hogy a tésztás ételek mindenhol kedvenc. Mai napra egy tésztás ebédet választottam a BOSCH AutoCook gyári szakácskönyvéből, ahol a feltét vagy szósz egyszerre készül a tésztával. Így nem kell külön főzővizet felrakni a tésztának, hanem az AutoCook edényben minden egyszerre készül el. Nem csak idő, de edény takarékos is.Hozzávalók:50 dkg masni tészta1 csokor újhagyma25 dkg gomba20 dkg apróra kockázott bacon30 dkg csirkemell7,5 dl víz - húsleveslé3 dl tejszínsó, bors1 csokor petrezselyemElkészítése:A gombát megpucoljuk, felcsíkozzuk, a hagymát is karikákra vágjuk.A csirkemellet is apróra kockázzuk.Az AutoCook edényt bekapcsoljuk a Schmoren - mittel funkcióra, majd belerakjuk az apróra kockázott bacont és csirkemellet, halvány barnára pirítjuk.Hozzáadjuk az újhagymát és a gombát is, kevergetjük míg nem csipog a gép.7,5 dl vizet felforralunk vízmelegítőben.A gombához hozzáadjuk a tésztát, majd nyakon öntjük a forró vízzel és a tejszínt is beleöntjük.Egy húsleves kockát dobunk bele, kicsit sózzuk és borsozzuk.Óvatosan megkeverjük, majd
becsukjuk a gép tetejét.Megnyomjuk a start gombot, majd 20 percre elindul a gépezet.Csipogás után hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, majd átkeverjük.Reszelt sajttal tálaljuk.