Rahmkranzerl

  • 2017.02.15.
  • 3

Hozzávalók:20 dkg zsír3 tojás sárgája10 dkg tejföl15 dkg kristálycukor1 csomag vaníliás cukor50 dkg liszt1 csomag sütőporcsipet só citrom héjaElkészítése:A zsírt a tojások sárgájával összekeverjük.Hozzáadjuk a tejfölt, cukrokat.Kimérjük a lisztet, adalékanyagokat, majd azt is belekeverjük.Jól gyúrható tésztát kapunk, amit ketté választunk és fél centi vastagra kinyújtva, virág alakú kiszúróval kör alakúra szaggatjuk.Közepébe lukat is szúrunk, hiszen így lesz koszorú alakú.Tetejét megkenjük a maradék tojásfehérjével.6 dkg diót és 4 dkg kristálycukrot összekeverünk és a kis sütik tetejére szórjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt szép világosra sütjük.

Címkék

Aprósüti