Citromos madeleine

  • 2016.10.24.
  • 2

Sokszor, sokfelé láttam és hallottam már a madeleine nevű sütiről, de még sosem ettem. Anyu konyhájában viszont találtam egy formát hozzá, így egyből ki kellett próbálnom. Kicsit olyan, mint a muffin, nagyon egyszerű elkészíteni, de nem kell hozzá papírkapszli, roppant mutatós, sőt a babakézbe is belefér. Bárhogy ízesíthetjük, az alapanyagok mindig megtalálhatóak egy háztartásban. Nekem ebből az adagból 2x8db sütim lett.Hozzávalók:10 dkg finomliszt2 egész tojás10 dkg olvasztott vaj10 dkg kristálycukor1 citrom héja és levefél csomag sütőporElkészítése:A vajat megolvasztjuk.A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd lassan a nem meleg vajat hozzáadjuk.Belekeverjük a szárazanyagokat
is, fűszerezzük, ezután egy órára hűtőbe rakjuk.A madeleine formát csak kivajazzuk, majd egy kiskanálnyi tésztát rakunk mindegyik mélyedésbe.Előmelegített sütőben, 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük őket.Utána jöhet a következő kör.Porcukorral megszórva tálaljuk.

Címkék

Aprósüti