Donauwelle - Dunai hullám

  • 2016.04.18.
  • 7

Hozzávalók a piskótához:4 tojás15 dkg kristálycukor1 dl olaj1 dl meleg víz25 dkg liszt1 zacskó sütőporcsipet só1 üveg meggy befőtt Hozzávalók a krémhez: 2 zacskó vanília ízű pudingpor6 dl tej16 dkg vaj5 dkg porcukorPiskóta elkészítése:A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből habot verünk.
4 tojás sárgáját 15 dkg kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a meleg vizet.Hozzákeverjük a lisztet és a sütőport, csipet sót.Ezután óvatosan a felvert tojások habját is hozzákeverjük. Közben egy tepsit kivajazunk, lisztezünk. A tészta felét beleöntjük, majd a maradékhoz 2 kiskanál kakaóport keverünk és ezt a tésztát a fehérre kanalazzuk.A tészta tetejét megszórjuk a kimagozott meggyel.180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
Krém elkészítése:A tejben megfőzzük a pudingport, majd hűlni hagyjuk.A puha vajat habosra keverjük a porcukorral.Végül összekeverjük a kettőt, habosítjuk. (egyforma hőmérsékletűek legyenek)A krémet a kihűlt piskóta tetejére kanalazzuk és elsimítjuk.Gőz fölött megolvasztunk 12 dkg étcsokoládét egy kiskanál olajjal, majd a krémre csurgatjuk, kenjük.Ezután kis időre hűtőbe helyezzük, hogy összeálljon a sütink, majd szeleteljük.