Gyümölcskenyér

  • 2014.12.24.
  • 3

Ez az első gyümölcskenyerem, nálunk nem volt szokás. Most viszont a bejgli sütésből maradt egy csomó fehérje és annak a felhasználására kerestem felhasználási módot. Pont szembe jött velem Dina gyümölcskenyere, amit egyből ki kellett próbálnom. Annyira finom lett, hogy ezentúl erre fogom gyűjteni a fehérjéket.Hozzávalók:6 tojás fehérje15 dkg porcukor14 dkg liszt13 dkg durvára vágott dió20 dkg aszalt gyümölcs (mazsola, sárgabarack, marcipán, narancs)1 evőkanál rum1 narancs reszelt héja7 evőkanál narancslé10 dkg étcsokoládéElkészítése:A tojásokat elkezdjük habosra keverni.Mikor már jó habos hozzáadjuk a porcukrot és tovább keverjük.Kimérjük a lisztet és az aszalt gyümölcsöket, majd összekeverjük őket, hogy ne tapadjon annyira össze az aszalt gyümölcsös rész.Ezután a fehérjéhez keverjük a lisztes keveréket, a diót.Ízesítjük rummal, narancs héjával, levével.Előmelegített sütőben 150 fokon kb. 45 perc alatt készre sütjük.Miután kihűlt olvasztott csokival bevonjuk és díszítjük.

Címkék

Kuglóf