Zserbó

  • 2014.09.17.
  • 4

Hozzávalók:75 dkg liszt15 dkg zsír15 dkg vaj5 dkg élesztő kevés tejben áztatva2 dl tej 1 csomag sütőpor1 nagykanál cukor (élesztős tejbe)2 csomag vaníliás cukor 2 egész tojásTovábbi hozzávalók: lekvár (barack, málna)10 dkg étcsokoládé10 dkg darált dió16 dkg porcukor Elkészítése:A langyos tejjel elkeverjük a kanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és egy picit kelesztjük.Kimérjük a többi hozzávalót, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt és simára összegyúrjuk a tésztát.4 részre osztjuk a tésztánkat, nagyon vékonyra kinyújtjuk, beletesszük a gáztepsibe az első lapot, megkenjük lekvárral.10 dkg diót, 15 dkg porcukorral összekeverünk és a harmadát a lekvárra szórjuk.Ugyan így járunk el a második, harmadik lappal, kinyújtjuk, megkenjük lekvárral, majd megszórjuk a maradék dióval.Befedjük a negyedik kinyújtott lappal. 1/2 óráig állni hagyjuk, majd villával megszurkáljuk a tetejét, azután megsütjük.
Gőz fölött étcsokoládét olvasztunk kb. 2 evőkanál olajjal, majd bevonjuk vele a kisült sütinket.