Citromos álom

  • 2014.05.30.
  • 0

Eredetileg babapiskótával készül, de sajnos az épp nem volt itthon, ezért egyszerűbbnek láttam egy sima piskótával készíteni.Hozzávalók a piskótához:4 egész tojás20 dkg kristálycukor8 evőkanál víz20 dkg liszt1 tasak sütőpor1 tasak vaníliás cukorcsipet só Hozzávalók a krémhez:4 dl tejszín1 tasak habfixáló1 tasak vaníliás cukor8 dkg porcukor50 dkg tejföl2 citrom reszelt héja és leveElkészítése:Először elkészítjük a piskótát. A 4 egész tojást a cukorral és a vízzel nagyon habosra keverjük.Ezután óvatosan alacsonyabb fokozaton hozzáadjuk a lisztet, sütőport, csipet sót.Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük a tésztát és előmelegített sütőben 180 fokon, 30 perc alatt készre sütjük.A krémhez a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.Majd hozzáadjuk a többi hozzávalót (cukor, tejföl, citrom héja és leve) és elkeverjük.Miután a piskótánk kisült, ketté vágjuk és a krém 2/3-át az alsó lapra kenjük.Ráhelyezzük a tetejét és a maradék krémet is rákenjük.1 éjszakát hűtőben pihentetjük.

Címkék

Torta