Zimtsterne

  • 2013.12.23.
  • 8

Egy ismerősöm kérdezte, hogy nincs-e jó Zimtsterne receptem. Még nem hallottam róla, de miután rákerestem egyből megtetszettek a kis fahéjas csillagok és elhatároztam, hogy karácsonyra biztos készítek ilyet. Német és magyar oldalakat áttanulmányozva ezt sikerült kisütnöm. Hozzávalók:15 dkg darált mandula10 dkg darált dió10 dkg porcukor1 tojás fehérje1 teáskanál méz1 teáskanál fahéj2 csipet mézeskalács fűszerkeverék Hozzávalók a mázhoz:1 tojás fehérje13 dkg porcukor2 dkg étkezési keményítőElkészítése: A hozzávalókat egy tálba rakjuk és alaposan összekeverjük.Ragacsos masszát kapunk, ezért belisztezett folpackon fél centi vékonyra kinyújtjuk.Csillagokat szúrunk ki belőle, melyeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk.A máz hozzávalóit habverővel jól összekeverjük, majd egy zacskóba töltjük, (mint a mézeskalács díszítésnél) és kivágjuk a sarkát.A sütőt 150 fokra előmelegítjük.A csillagok tetejét a mázzal díszítjük. (én ecsettel eligazítottam a tetejét, hogy szép egyenletes legyen)15 perc alatt készre sütjük.

Címkék

Aprósüti