Narancsos csokicsillag

  • 2013.12.12.
  • 3

Hozzávalók:10 dkg porcukor20 dkg vaj28 dkg liszt2 dkg kakaóporcsipet só1 tojás1 dl tejszín20 + 5 dkg fehér csokoládé 1 narancs reszelt héja4 evőkanél narancslépici olajElkészítése:Az első 6 hozzávalót összekeverjük, sima tésztává gyúrjuk.2 részre szedve fóliába csomagoljuk és 1 órára a hűtőbe helyezzük.Addig elkészítjük a krémet.Az 1 dl tejszínt felmelegítjük, majd lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a 20 dkg fehér csokoládét.A megmosott narancs héját belereszeljük, majd egy fél narancs levét (4 evőkanél) is hozzátesszük.Kevergessük jól össze, hogy a csoki felolvadjon és egy sima, csomómentes krémet kapjunk. Tegyük hűtőbe 1-2 órára.Ezután az első kis cipónkat kivesszük a hűtőből, lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 3 mm vékonyra.
4 cm-es (vagy nagyobb) csillagokat szúrunk ki a tésztából.Előmelegített 180 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük.Majd következik a másik cipó is.A csillagjainkat a narancsos krémmel összetapasztjuk.Tetejükre fehér csokoládét olvasztunk egy pici olajjal és vékony csíkokat húzunk rájuk.

Címkék

Aprósüti