Kókuszos keksztekercs

  • 2013.12.11.
  • 5

Ez a 100. blogbejegyzés. :) Mikor elkezdtem szépen leírni, képekkel illusztrálni a recepteket nem is gondoltam, hogy valamikor elérem ezt a számot.A minap egy kókuszos keksztekercset készítettem Piszke családi receptje alapján, ami már a leírása alapján is egyből megtetszett. Aggodalmaim ellenére nagyon kellemes állagú tésztát kaptam, amit nagyon könnyű volt kinyújtani, feltekerni. Első próbálkozásra szerintem nagyon mutatós kis csigák lettek. A mi kávéfőzőnk viszont nagyon erős kávét csinál, így legközelebb hígítom majd tejjel. Hozzávalók a barna részhez:50 dkg darált háztartási keksz5 dkg kakaópor15 dkg porcukor2 dl feketekávé (1 dl feketekávé, 1 dl tejjel hígítva)1 dl rumHozzávalók a fehér részhez:25 dkg vaj5 dkg kókusztejpor20 dkg porcukorkókuszreszelék a nyújtáshozElkészítése:A barna rész hozzávalóit összekeverjük, összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható, gyurmázható masszát kapjunk.A fehér részhez a puha szoba hőmérsékletű vajat a porcukorral és a tejporral habosra keverjük, hogy kifehéredjen.A
barna részt elfelezzük.A kinyújtásához egy folpack fóliát leterítünk, megszórjuk kókuszreszelékkel és kb. 25*35 cm-es téglalappá nyújtjuk.Tetejét megkenjük a fehér krém felével, megszórjuk kókuszreszelékkel és ügyesen feltekerjük.Ugyan így készítsük el a másik tekercset is.A tekercseket folpackba csomagolva tegyük a hűtőbe, pár óra múlva szépen szeletelhető.

Címkék

Aprósüti