Banános kocka

  • 2013.12.07.
  • 5


Pár napja találkoztam ezzel a recepttel Szofikánál és mivel semmi extra hozzávalót nem igényelt (kis változtatásokkal) egyből neki is láttam elkészíteni. Az íze engem emlékeztet a répatortára.Hozzávalók a tésztához:2 egész tojás 35 dkg liszt20 dkg kristálycukor35 dkg liszt fél csomag sütőpor1 teáskanál szódabikarbóna3 érett banán2 csipet só1 dl olaj17 dkg tejfölHozzávalók a tetejéhez:20 dkg mascarpone5 dkg porcukorfél kávéskanál fahéj1,5 dl habtejszín (Meggle)Elkészítése:A tojásokat a cukorral habosra keverjük.Hozzáadjuk a tejfölt és olajat.Villával összenyomkodjuk a banánokat és azokat is hozzákeverjük a masszához.Összekeverjük a szárazanyagokat és azokat is hozzáöntjük a tésztához.Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük. A tetejéhez a hozzávalókat habverővel habosra keverjük.Ha már nem forró a piskótánk rákenjük a tetejére a fehér krémet.Tetejét csokireszelékkel megszórjuk.Tepsi mérete: 24cmx36cm