Kókuszos-almás torta

  • 2013.10.18.
  • 5

Ennek a tortának a receptje a szomszéd nénitől származik. Sokszor készített ilyet és mindig kaptam belőle egy szeletet, hisz tudta, hogy ez a kedvencem. Persze később a receptet is elkértük Tőle, így ez volt az első sütik egyike amit nekiálltam megsütni. Nagyon gyors és finom vendégváró süti, szuper délutáni kávézáshoz.Hozzávalók: 200 g vaj 200 g kristálycukor 4 tojás 3-4 evőkanál citromlé 175 g liszt 75 g kókuszreszelék 1 csomag sütőpor 6-7 almaElkészítése:A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A puha vajat, a cukrot és a 4 tojás sárgáját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citromlét.
Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, sütőport, csipet sót és a kókuszreszeléket is.
1 db almát nagyobb lukú reszelőn lereszelünk, majd ezt is hozzákeverjük a tésztához. Egy tepsit/tortaformát kivajazunk, zsemlemorzsával megszórjuk az alját, majd beleöntjük a masszát.Az almákat meghámozzuk, félbe vagy negyedbe vágjuk. Kivágjuk a magházát, bevagdossuk az almákat
és szép sorban belenyomjuk a masszába. 40 perc alatt 180 fokon aranybarnára sütjük.

Címkék

Torta