Olaszos kenyérlángos

  • 2014.09.26.
  • 6

Gondolkodtam rajta, hogy pizza lepénynek vagy kenyérlángosnak nevezzem-e el, de igazából kenyérlángosnak indult, csak kerültek rá olaszos feltétek is. Tudtommal nem tilos … JNem régen mutattam be az őszi kenyérlángost, az olyan igazi magyaros langalló/ pompos lett! Isteni lett az újonnan összeállított kenyérlángos tészta, úgyhogy ismétlésért kiáltott:Őszi kenyérlángos – langalló, pompos – különlegesenA család egyik része olaszos feltéteket kért a lepényre, de végül olyan fúziósra sikeredett, mert fele arányban magyaros, fele arányban olaszos feltétekkel fedtem be. A keresztezés gyakran hoz nagyszerű végeredményt, mert az olaszos kenyérlángos isteni lett! JSzóval a kenyérlángos tésztája a fentebbi linken található recept szerint készült. A sütőpapírral bélelt tepsire igazítottam egy adag kenyérlángos tésztát és megkentem házi paradicsomszószommal, amit pizzára, lasagnére vagy egyszerű paradicsomos tésztához használok:Egyszerű téli paradicsomszósz alaprecept. Pizzára, tésztára, lasagnéhoz.Erre mozzarella szeletek és friss bazsalikomlevelek kerültek, majd csíkokra vágott sonka, vékonyra szelt lilahagyma és bacon szeletek kerültek. 240 C fokra előmelegített sütőbe toltam és 15 percig sült. Nagyon finom lett! J