Marinált grill csirkemell roppanós zöldségekkel

  • 2014.08.12.
  • 7

Ugye milyen színes, mutatós, ínycsiklandó étel? Pedig az elkészítése olyan egyszerű, hogy „még a sminkem sem kenődött el”! JMég mindig a nyaralás utóhatása alatt vagyok, ugyanis van mit „behozni” itthon, de egyetlen programot sem szeretnék lemondani emiatt, így egyszerű, mégis ínycsiklandó ételeken töröm a fejem és készítek.Ez most egy ilyen fogás, ami jó példa arra, hogy a család semmit sem vegyen észre abból, hogy a főzésre most kevesebb időm jut. A marinád felgyorsítja a pácolási időt, most egyszerű, magyaros fűszerekkel ízesítettem. Nem kell mindig nagyon bonyolult fűszerkeverék ahhoz, hogy a hús ízletes és különleges legyen. JHozzávalók 4 adaghoz:4 egyenként 15 dkg-os csirkemell steakA marinádhoz:1 teáskanál fűszerpaprika1 teáskanál fokhagymapor½ teáskanál frissen őrölt bors1 teáskanál Himalája só2 evőkanál olívaolaj1 evőkanál frissen facsart citromléA zöldségkörethez:1 lilahagyma cikkekre vágva1 piros kápia paprika cikkekre vágva1 zöldpaprika cikkekre vágva20 dkg barna csiperkegomba felezveKészült hozzá 4 adag francia krumplipüré is. JA marináddal megkentem a csirkemelleket és 1 órán át hagytam pácolódni.Közben elkészítettem a krumplipürét és megtisztítottam, felvágtam a zöldségeket.Végül felforrósítottam a kontaktgrillt és 8 perc alatt meggrilleztem a marinált csirkemelleket.
Közben vastagaljú serpenyőt felforrósítottam és egy csöpp olívaolajon átpörgettem a zöldségeket, hogy még roppanósak maradjanak. Csak végül hintettem meg frissen őrölt Himalája sóval.Azonnal tálaltam és hallgattam a csendet evés közben, mert úgy tolta mindenki befelé, hogy úgy 5 percre síri csend lett … J J