Penne gorgonzola mártással, pirított gombával

  • 2014.04.09.
  • 1

Nem olyan régen készítettem hasonlót, akkor ropogós pancetta chips színesítette. Most egyszerűen pirított gombával szórtam meg a selymes, ízletes gorgonzola mártással elkevert pennét. Kiváló hétköznapi fogás, mely extra gyorsan elkészíthető! JHozzávalók 2 adaghoz:10 dkg krémes gorgonzola 2 mogyoróhagyma (salotta) finomra vágva2 kisebb gerezd fokhagyma finomra vágva3 dkg vaj1 dl száraz fehérbor2 dl habtejszín 30%-osHimalája só, frissen őrölt bors1 csokor petrezselyemzöld durvára vágva8 közepes barna csiperke közepesen vastagra szelve25 dkg penne3 liter víz1 evőkanál sóAz olvasztott vajon megdinszteltem a salottát, majd hozzáadtam a fokhagymát. Felöntöttem a fehérborral és hagytam, hogy egészen besűrűsödjön. Ráöntöttem a tejszínt, majd amikor felforrt hozzáadtam a gorgonzolát darabokra törve. Amikor megolvadt a mártásban sóztam, borsoztam, hozzáadtam a petrezselyemzöldet és egy perc múlva levettem a tűzről.
Kevés olívaolajon, tűzforró serpenyőben megpirítottam a gombaszeleteket. Lehúztam a tűzről, csak ekkor fűszereztem csipet sóval és frissen őrölt borssal. Melegen tartottam tálalásig.Közben kifőztem a pennét, és éppen csak lecsorgatva hozzáadtam a mártáshoz.Tálaláskor megszórtam a tésztát a pirított gombaszeletekkel és petrezselyemrügyekkel. Óriási sikere volt! J