Rózsaszín marha hátszín és vajas zöldségek sous vide

  • 2014.02.10.
  • 4

Ez a hátszín kimaradt a sous vide sorozatból, pedig nagyon is emlékezetes volt. Igaz, szinte mindig túlsütöm a steakeket 1-2 perccel, de soha nem annyira, hogy nagyon bánjam. Az igazság az, hogy amikor nézem a Beépített szépség című filmet, jókat kuncogok azon, hogy milyen lehetek, amikor egy 28 dkg-os medium rarerib eye steakkel hadakozom a TGI Friday’s-ban. J

Mindig kihangsúlyozom, hogy ne süssék túl, csak mert nő vagyok, de nem rendelem véresen, mert igénylem, hogy kérget süssenek rá.Szóval ehhez képest itthon mindig medium well sikeredik, ami rózsaszín és omlós. Amilyen ez a hátszín szelet.Most, hogy az utolsó tesztételt is posztoltam össze is állítok egy sorozatot az általam elkészített sous vide ételekből. A Sous Vide Hungary jóvoltából került hozzám egy Sous Vide Supreme masina, amit ez úton is megköszönök még egyszer, mert lenyűgöző volt a használata. Is. Mert a végeredmény még attól is!
J
Érdemes rákeresni korábbi sous vide ételeimre, mert a ropogós kacsacombtól az óriás karajszeletig és a Benedek tojásig mindenfélét kipróbáltam!A csodás hátszín szeleteket (35-40 dkg/szelet) sóztam, borsoztam majd rozmaringgal és vaj darabkákkal vákuumcsomagoltam. 56,5 C fokon 2 órán át voltak a vízfürdőben. Ezután vastagaljú serpenyőben mindkét oldalán, vaj-olívaolaj keverékén úgy 2-2 percig sütöttem. A hátszín faggyú kérge a kedvencem, szerintem az az 1 perc túlsütés abból adódott, hogy azt jól meg akartam sütni.A gombát és ceruzababot külön-külön vákuumcsomagoltam egy-egy darabka vajjal, miután sóztam és borsoztam. 84 C fokon 1 órán át voltak a vízfürdőben.
Amikor a zöldségek is elkészültek tálaltam. Hagymás steakburgonya is készült hozzá, akkor még nem diétáztam … J