Karibi csirke kebab szalonnás krumpli nyárssal

  • 2014.02.02.
  • 8

Már régen készülök megörökíteni ezt a fogást, mert szinte hetente készítem mostanában. Engem nem tart vissza a tél attól, hogy grillezzek, tisztára karibi feelinget varázsol egy ilyen fogás az étkezőbe, még a nap is kisüt tőle! JRoskadásig vannak a zöldségpultok friss ananásszal, igazi téli gyümölcs, amikor nincs túl sokféle hazai, ilyenkor kell napirendre tűzni. Én meg is teszem.A csirkét cajun vagy fajita fűszerkeverékkel pácolom, mindegy melyiket választom, mert mindkettőhöz passzolnak a hozzávalók. Hozzávalók 4 adaghoz:40 dkg csirkemell kicsit vastagabb kockára vágva, pácolva1 evőkanál cajun (vagy fajita) fűszerkeverék 2 evőkanál olívaolajjal és 1 evőkanál citrommal elkeverve1 piros kápia paprika a csirkemellel azonos méretre vágva1 fej édes hagyma 6 cikkre vágva1 doboz grillsajt vastagabb kockára vágva (nekem a Hajdú grillsajt nagyon bejön, vagy Halloumi)12 közepes fej barna csiperke20 dkg bacon a csirkével és paprikával azonos méretre vágva½ friss ananász tisztítva, méretre darabolva8 koktélparadicsom6 kisebb szem agria krumpli nyersen, héjasan 5 mm vastag karikára vágva 2 cső csemegekukorica 4-4 darabra vágva (jelen esetben fagyasztott)5 dkg vaj 1 teáskanál cajun fűszerkeverékkel és ½ teáskanál sóval elkeverve (a kukoricához és krumpli nyárshoz) Csirkenyárs:A pácolt csirkehúst, paprikát, hagymát, bacont, grill sajtot és ananászt felváltva nyársra húztam.Gombanyárs:Gombát, bacont, hagymát és koktélparadicsomot felváltva nyársra húztam.Krumpli nyárs:Krumplit, hagymát, bacont felváltva nyársra húztam.
A sütőben előmelegítettem a tepsit is, 220 C fokra. A tepsire rendeztem a nyársakat, ahol hely maradt elrendeztem a kukoricákat. 15 perc múlva meglocsoltam a krumpli nyársakat és a kukoricát a vajjal elkevert cajun fűszerrel. Még 15 percig sütöttem és azonnal tálaltam! Nem kell megfordítani, mert a magas hőfok miatt mindkét oldala szépen megpirul. Fokhagymás joghurtszósz kívánkozik mellé. J