Sajttal töltött csirkemell rántva – most Tex Mex, olaszos és gombás

  • 2014.01.24.
  • 4

Óriási sikert aratott a családban a legutóbbi sajttal töltött csirkemell bőségtálam Sajttal töltött csirkemell rántva - most mexikói, olaszos, franciás és magyarosúgyhogy nem váratott magára sokáig az ismétlés. Természetesen újabb töltelékek kerültek terítékre, egyszerűek mégis izgalmasak, ahogyan tőlem már megszokott.A fél csirkemelleket két egyforma vastagságú szeletre vágtam, két fólia között nagyon óvatosan 2-3 mm vastagra klopfoltam. Kis fólia darabokkal választottam el őket, amikor egymásra helyeztem, hiszen, amíg elkészültek a töltelékek, addig mentek vissza a hűtőbe.4 kiadós adaghoz 3 nagy fél csirkemellet lehet számolni, melyből 6 csirke rolád készül. Így a töltelékek erre a mennyiségre szólnak.Gombás töltelék: 3 nagyobb fej apróra vágott barna csiperkét egy evőkanál finomra aprított édes hagymával vajon megpirítottam, majd megszórtam frissen őrölt Himalája sóval, színes borssal és finomra vágott petrezselyemzölddel. Amikor kihűlt, 2-3 dkg finomra reszelt füstölt Edami sajttal kevertem el.
Tex Mex töltelék: 3 csík bacont apróra vágtam és egy evőkanál vajon, egy evőkanál finomra vágott piros kápia/kaliforniai paprikával és egy evőkanál finomra vágott édes hagymával megpirítottam. Amikor kihűlt, 2-3 dkg finomra reszelt vörös cheddar sajttal kevertem el.Olaszos töltelék: 8 dkg mozzarellát finomra lereszeltem és elkevertem 2 dkg finomra reszelt parmezánnal. A csirkemellre egy vékony szelet olasz főtt sonkát fektettem és a sajtkeveréket a közepére halmoztam és így göngyöltem fel.
A vékony szelet csirkemelleket frissen őrölt Maldon sóval és színes borssal fűszereztem majd a közepére, keresztben keskeny csíkban tömörítettem a töltelékeket. Középtájon kicsit vastagabbra hagytam a tölteléket. A széleket nem hajtottam be, hanem csúcsosra feltekertem, ha precízen panírozunk, akkor nem folyik ki a töltelék, tűzés nélkül sem. Viszont így biztosan átsül mindenhol a csirkemell, hiszen néhány milliméter kivételével nincs dupla húsvastagság.
A házi zsemlemorzsát tört kukoricapehellyel dúsítottam és liszt, tojás, morzsa sorrendben paníroztam. A nagyobb göngyölegeket duplán, tehát liszt, tojás, liszt, tojás és végül morzsa sorrendben. Hagytam fél órán át megszilárdulni a panírt, majd bő, forró olajban egyenként 5-5 perc alatt arany barnára sütöttem a töltött csirkemell roládokat, félidőben megforgattam őket.Roppanós wok zöldségágyon tálaltam és parmezános
francia krumplipürét kínáltam mellé.Most is színes, ízletes és változatos fogás volt a göngyölt csirkemell bőségtál. Biztosan lesz folytatás! J