Bazsalikomos-aszalt paradicsomos penne parmezános mascarpone mártásban - csirkemellel

  • 2013.11.30.
  • 0

Bevallom, nem vagyok nagy tésztás. A családnak viszont minden héten sort kerítek egy tészta napra. Ez a recept simán megállja a helyét csirkemell nélkül is, viszont én kosztolok egy pofi focistát, aki történetesen 11 éves és nagy szüksége van vasra, fehérjére és a többi, amit a húsból merítünk természetes úton. Nagy húsevő lévén nekem pedig kifejezetten így kerek egy tésztaétel, ha van benne hús is. JSzeretem az olasz ételeket, hiszen minél kevesebb és minél jobb alapanyag van benne, annál finomabb. No és rettentően időtakarékosak! Hozzávalók 4 adaghoz:20 dkg csirkemell filé vékony csíkokra vágva10 dkg aszalt paradicsom lecsöpögtetve, összevágvanagy csokor friss bazsalikom levelei durvára vágva25 dkg mascarpone10 dkg parmezán finomra reszelve1 dl száraz fehérbor40 dkg pennefrissen őrölt vegyes bors és Maldon só2 evőkanál olívaolaj4 gerezd fokhagyma finomra vágva2 evőkanál finomra vágott édes olasz hagymaEgy evőkanál olívaolajon megpirítottam a csirkemell csíkokat, majd szűrőlapáttal kivettem és melegen tartottam. Pótoltam a zsiradékot egy evőkanál olívaolajjal és megdinszteltem a hagymát, majd hozzáadtam a fokhagymát és az összevágott aszalt paradicsomot. Úgy 1 perc múlva felöntöttem a fehérborral. amit erős tűzön el is főztem az alapból, majd hozzáadtam a mascarponét és sóztam, borsoztam. Közepes tűzön összefőztem. Végül hozzáadtam a parmezánt és a bazsalikomot és már csak addig főztem, hogy a sajt elolvadjon benne. Közben kifőztem a pennét egy evőkanál sóval ízesített 4 liter vízben, leszűrtem, de két merőkanál levet félre tettem a főzőlevéből. Afrissen kifőtt pennét a mártáshoz adtam és alaposan átkevertem. Annyi főzőlevet adtam hozzá, hogy selymes és krémes legyen. Azonnal tálaltam.Igazán jól sikerült ebéd volt, a vendég kisfiú, aki nálunk ebédelt, kétszer is kért belőle … J