Bazsalikomos - mascarponés aszalt paradicsomkrém

  • 2013.10.20.
  • 2

Abszolút saját recept, hosszú évek óta készítem.
A Kiskiflibe is „bevittem”, az elsőszámú kedvenccé vált a vásárlók körében. Húsimádók is imádják, én magam vagyok rá a legjobb példa.A legjobb vendégváró, egyszerű vacsora, nagyszerű uzsonna, különösen, ha békebeli kovászos kenyér vagy aszalt paradicsomos gyökérkenyér sül otthon, frissen … Nálunk ez volt most az apropó.Kívánatos, finom, mutatós és roppant egyszerű elkészíteni. Hozzávalók 2-3 adaghoz:20 dkg mascarpone10 db aszalt paradicsom (olajban eltett), lecsöpögtetve, apróra vágva1-2 evőkanál finomra vágott édes olasz hagyma1 fej fokhagyma átnyomvafrissen őrölt vegyes borsfrissen őrölt Maldon só5-6 db nagyobb bazsalikomlevél összevágvaMinden hozzávalót keverőtálba teszünk és összedolgozzuk. Fogyasztás előtt, néhány órát hűtőben érdemes pihentetni, hogy összeérjenek az ízek. Másnap még finomabb.Érdemes felvenni a recepttárba.