Villámgyorsan elkészíthető, mennyei bűnbeesés: Gofri velvet habbal, gyümölcsökkel

  • 2014.01.22.
  • 9

Gofri fehér csokoládés tejszínnel, gyümölcsökkelEste 7 óra és komoly elvonási tüneteket produkálok, hogy ma még nem sütöttem.Bár a mai izgalom megvolt (és elég is volt bőven), ugyanis a vasárnap hajnali 4,4-es erősségű földrengés 3., 3,2-es utórengése rázta meg a környéket. Ilyenkor ha meghallom a morajlást, elkap a félelem. Elkezdek remegni. Ma komolyan azt hittem, hogy le kell döntenem egy felest, hogy megnyugodjak. Tudom, másfelé viszonylag gyakoriak a földmozgások, de felén nem. Tavaly volt kettő, idén (érezhető) utórengésestül már 3 és egyre erősebb rengés. Nekünk ez bőven elég okot szolgáltat arra, hogy menekülési tervet készítsünk, hogyan mentsük a gyerekeket ha baj van.Na hagyjuk is, evezzünk át édesebb vizekre. Bűnözzünk este 6 után frissen készített narancsos gofrival, koronázzuk meg kevéske fehér csokoládés tejszínhabbal és megszórjuk szép gyümölcsökkel. Aki diétázik forduljon el gyorsan!Bögrés recept, úgyhogy egyszerűen kimérhetünk mindent, pikk-pakk kész az egész és nagyon finom!Hozzávalók 20 darab gofrihoz:1 és 3/4 csésze liszt2 tk sütőpor3 tk cukor1/2 tk só3 tojás1/3 csésze olaj1 és 1/2 csésze tej1 zacskó (10 gramm házi) vaníliás cukor1/2 narancs reszelt héja (vagy citromé)2 dl habtejszín10 dkg fehér csokoládéHa pikánsabbá szeretnénk legyen narancs helyett citrom héj és vaníliás cukor helyett ibolyás cukor.Először is a tojások fehérjét 1 teáskanál cukorral felverjük kemény habbá.A sárgáit a vaníliás cukorral és a 2 tk cukorral kissé felverjük, majd beleöntjük az olajat, a tejet és ezek után apránként a sütőporral és sóval elkevert lisztet.Legvégül belekeverjük több fázisban a kemény fehérje habot. Forgassuk a hablapáttal össze szépen az egészet.Közben a gofri sütőt melegítsük elő.A tészta maga olajos, így akinek jó minőségű sütője van, nem kell külön olajoznia azt. Én azonban egy ecsettel inkább minden egyes gofri kisütése előtt végig kenem alul-felül olajjal a sütőt. Biztos ami tuti.10 turnusban tudjuk kisütni a masszát, 20 db gofrit kapunk a végére. 1-1 evőkanálnyi masszát merek a sütő mindkét felére és míg a zöld lámpa el nem oltódik sütöm.Ha kihűlnek, tálaljuk. Szoktam hozzá gyümölcsös tejszínhabot készíteni.Nagyon egyszerűen olvasztok ki a kívánt gyümölcsből 1-2 marékkal, cukorral kicsit felfőzöm, majd átpasszírozom. Ha kihűlt, a felvert tejszínhez keverem. A málnás tejszín….hmmmm…..az mennyei.Na de most fehér csokoládés tejszínnel készült. A fehér csokoládét megolvasztjuk és hagyjuk hűlni.A tejszínt (most a legjobb, ha növényi tejszínt használunk) felverjük, majd amikor már kemény, belekanalazzuk a fehér csokoládét.Jól összekeverjük és ezzel koronázzuk meg a gofrikat.Díszítésképpen csümölcsökkel szórhatjuk, sőt, étcsokoládéval csíkozhatjuk is.Nem csak guszta lesz, hanem finom is.Falnád?Egy kis szeder, egy kis ribizli, némi narancs, nagyon jól passzolnak a finom, fehér csokoládés tejszínnel és a narancsos gofrival.Én velvet fehér csokoládét használtam. Callebaut. Fantasztikusan finom, selymes, lágy csokoládé, nagyon merem ajánlani figyelmetekbe!Maga a gofri recept brutálisan egyszerű, gyors, nagyon finom, könnyed, nem fojtós gofrikat kapunk végeredményül. Annyira finom íze van önmagában is, hogy a lányok csak úgy tolták befelé.Amellett, hogy némiképp csillapítottam a sütögetési kényszeremet és a kilóknak is adtam az esti nasizással kellemes emlékeket is felidéztem, mint minden gofri sütéskor.Amikor még csak 8-9 éves forma lehettem mindig Hajdúszoboszlón nyaraltunk, mert ott volt nyaralónk. Nagyon szerettem. A strandon mindig eper- vagy málnahabos gofrit ettünk a nagynénémmel (aki megjegyzem csupán 1 és 1/2 évvel idősebb tőlem, szóval egy korosztály vagyunk). Annyira szerettem! Azóta az a gofris már nem üzemel a strandon, de mikor elmentünk párommal nyaralni, nosztalgiáztam egy sort. Kellemes, édes emlékek ezek.Ezek után nincs más hátra, minthogy jó nassolást kívánjak és földrengés mentes szép estét/napot Mindenkinek!Ezeket is kedvelnéd:Blogkóstoló 3.: Black Velvet CupcakeTrüffel krémes, erdei gyümölcsös CSIKOS mini palacsintatortaKenyértölcsérVILLÁM REGGELI : Saját kenyér, saját vaj fél óra alatt….Villám McQueen torta