Céklás-almás csokis süti

  • 2014.06.10.
  • 3

Hozzávalók:20 dkg vaj20 dkg étcsokoládé5 tojás18 dkg cukor18 dkg liszt1 evőkanálnyi keserű kakaópor1 teáskanálnyi szódabikarbóna¼ teáskanálnyi sütőpor1 csipetnyi só1 mokkáskanálnyi őrölt fahéj2 db kisebb nyers cékla reszelve1 db kisebb alma reszelve (az alma és a cékla mennyisége összesen 30 dkg legyen)2-3 evőkanálnyi narancslekvár Elkészítés:A vajat felolvasztjuk a csokoládéval gőz fölött, egyneműre keverjük, majd hagyjuk kicsit hűlni.A cukrot habosra keverjük a tojásokkal, hozzáadjuk az előzőleg egymással elkevert száraz alapanyagokat, a lisztet, kakaóport, sót, szódabikarbónát, sütőport, fahéjat, és végül a vajas csokoládét. Végül adjuk hozzá a reszelt céklát az almával és a narancslekvárt.A masszát egy sütőpapírral bélelt vagy kikent, lisztezett tortaformába (26 cm), vagy egy közepes méretű (kb. 20x30 cm) tepsibe simítjuk.Előmelegített, 180 °C-os sütőben sütjük ki kb. 40 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizhetjük a sütés vége felé!Langyosra hűlve már szeletelhető is.Nagyon finom, szaftos piskóta-jellegű tésztát kapunk, inkább a csokis íz dominál egy kis pikáns narancs-ízzel, a céklát és az almát senki meg nem mondja, hogy benne van.
Jót tett neki a házi narancslekvár, amiben benne van a narancs héja is apróbb darabokra vagdalva.A receptet eredetileg Viki oldalán találtam, köszönettel! (Némileg módosítottam a recepten.)Ez a bejegyzés megtalálható a Reformnasik c. blogomon is.