Linzer

  • 2014.01.08.
  • 9


Hozzávalók:
25 dkg fehér liszt5 dkg kukoricaliszt 20 dkg hideg vaj (15 dkg vaj+3 dkg zsír,- a zsírtól omlósabb lesz)10 dkg porcukor1 csomag (10 g) Bourbon vaníliás cukor1 tojás sárgája1 teáskanálnyi finomra reszelt citrom/vagy narancshéjElkészítés:Az alapanyagokat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, hogy kezünk melegétől ne lágyuljon meg a tészta. Robotgép dagasztó spiráljával is nagyszerűen megoldható.Ha túl morzsalékos lenne, nem állna össze, akkor egy evőkanálnyi hideg vizet adunk hozzá (nem többet!).Az összeállított tésztát fóliába burkolva hideg helyre tesszük 1-2 órára, majd lisztezett felületen 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és tetszőleges formával kiszaggatjuk.Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a darabokat.Előmelegített, 180 °C-os sütőben sütjük ki 10-12 perc alatt, amikor a széle szépen pirosodni kezd, akkor ki lehet venni.Ez-egy lapot lekvárral ragasztunk össze, nálam most meggylekvár került bele.