Citromkrémes kakaós szelet

  • 2013.09.17.
  • 9

Hozzávalók a tésztához:20 dkg liszt2 evőkanálnyi kakaópor15 dkg cukor1 teáskanálnyi szódabikarbóna1 tojás1 dl étolaj2.5 dl joghurtTöltelék:1 csomag (40 gr) vanília ízű pudingpor3 dl tej5 evőkanálnyi kristálycukor2 tojás sárgája1 citrom reszelt héja és leve15 dkg vaj15 dkg porcukorElkészítés:A tésztához az összes hozzávalót robotgéppel kikeverjük, sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe simítjuk, és előmelegített 180°C-os sütőben kisütjük kb. 35 perc alatt.Tűpróbával ellenőrizhetjük!A krémhez a pudingport a kristálycukorral elkeverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáit, a citromhéjat és levet, majd a tejjel egyneműre keverjük, és a szokásos módon kevergetve megfőzzük. Hagyjuk langyosra hűlni, időnként átkevergetve.A vajat kihabosítjuk, a porcukrot fokozatosan hozzáadva jó alaposan kikeverjük.A lehűlt pudingos masszát kanalanként adjuk hozzá, és habos krémet keverünk belőle.A teljesen kihűlt tortalapot kiborítjuk a formából, a papírt lehúzzuk, és elfelezzük. Nem túl vastag a tészta, kb. 3 cm magas lett, de még pont jól elvágható.A lapokat megtöltjük, a süteményt hűtőben tartjuk, hogy a krém megdermedjen. Szeletelés előtt porcukorral megszórjuk, de akár tejszínhab is mehet rá. Előző nap jobb elkészíteni, hogy összeérjenek az ízek.