Túrós burgonyás pogácsa

  • 2012.09.18.
  • 9

Hozzávalók: 40 dkg liszt 20 dkg túró20 dkg puha vaj (nálam fele vaj fele zsír)15 dkg hajában főtt, langyosra hűlt tört krumpli1 tojás1/2 evőkanálnyi só1 teáskanálnyi cukor2.5 dkg élesztő1 dl tejföl ,- szükség szerintTetejére:1 tojásreszelt sajt Elkészítés:Az adalékokat összegyúrjuk, és másnapra hűtőszekrénybe tesszük.Másnap a tésztát lisztezett felületen háromszor hajtogatjuk, a hajtogatások között 15-20 percig pihentetjük.Kb. 2 cm vastagságúra nyújtjuk, tetejét bevagdossuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Kikent, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) sütőlemezre rakosgatjuk őket egymástól kissé távolabbra.
A tepsiben hagyjuk még pihenni kb. 10 percet a pogácsákat, végül felvert tojással megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített, kb. 200 °C – os sütőben pirosra sütjük kb. 20-25 perc alatt.