Meringue gombák

  • 2020.01.09.
  • 9


Nálunk a deres fű között is gomba nő.
Nagyon szeretem az olyan maradékfelhasználós recepteket, amik ilyen kreatívak és nem igényelnek nagy erőfeszítést.
Ez a recept pont ilyen.
Hozzávalók kb 2 tepsihez
2 db L-es tojásfehérje (szobahőmérsékletű)
110 gr kristálycukor
1 nagy csipet só
1 nagy csipet borkősav (cream of tartar)
20 gr étcsoki felolvasztva
Ha a tojásfehérjét elfelejtetted kitenni a konyhapultra, hogy átvegye a szoba hőmérsékletét, akkor egész tojásokkal is elkészítheted a receptet, de 15 percre tedd meleg vízbe őket.

Így készül
95-100 fokra előmelegítjük a sütőt.
A fehérjéket a sóval, borkővel elkezdjük habbá verni. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és magas fokozaton addig verjük, míg kemény csúcsot képez a hab.

Nagy lyukú csővel ellátott habzsákba töltjük a masszát és sütőpapírral bélelt tepsikre picit magasabb félgömb formákat nyomunk. A tönkökhöz gúla alakú csúcsokat nyomjunk. Figyeljünk, hogy ugyanannyi kalap legyen, mint tönk.


Nagy lyukú csővel ellátott habzsákba töltjük a masszát és sütőpapírral bélelt tepsikre picit magasabb félgömb formákat nyomunk. A tönkökhöz gúla alakú csúcsokat nyomjunk. Figyeljünk, hogy ugyanannyi kalap legyen, mint tönk.
1 óra 30 percre körülbelül bekerülnek a melegre.
Én résnyire nyitva szoktam hagyni a sütő ajtaját, hogy a gőz távozhasson és ne repedjenek meg. (Igaz sajnos előfordul, hogy így is megrepednek a habcsókok.)
Egy időben ezt a Csiperke gomba kekszet sütötte mindenki:


Amikor készen vannak, szépen leválnak a sütőpapírtól.
Hagyjuk kihűlni őket, majd a kalapok aljába egy hegyes késsel kis lyukat fúrunk.A megolvasztott csokit kis habzsákba töltjük és a lyukba nyomunk belőle.
Ezzel beleragasztjuk a tönköt és hagyjuk megkötni.Talpra állítjuk őket és kakaóport szitálunk rájuk.
Voliá!Nekem nagyon tetszenek!
Forrás: Natasha’s Kitchen






The post Meringue gombák appeared first on Nassolda.