Flódni torta

  • 2019.09.16.
  • 6


Évek óta szemeztem ezzel a süteménnyel. Azért tartott ennyi ideig mire rávettem magam, hogy elkészítsem, mert tulajdonképpen én nem szeretem ezeket a fajta sütiket. De a férjem igen. És hát….így 17 év után már egyre nehezebben állok neki megsütni valamit csak azért mert Ő szereti!
Ez van! Tudjátok, a kapcsolatok hajnalán mindenki a másik kedvére akar tenni….kedveskedni szeretne, hogy a másik boldog legyen és még jobban szerelmes. Igen! Idővel azért bedarálnak a hétköznapok és örülsz ha bármilyen kaját össze bírsz dobni – mert éppen annyi kedved/időd/energiád van – egy héten egyszer-kétszer, nemhogy még ilyen bonyolultnak hangzó süteményeket sütögessél, pláne a dolgos hétköznapokon csak azért mert Ő szereti!
De nálunk is vannak kivételek. Most például egy hosszú, fárasztó egy év végére tett pontot azzal, hogy sikeres technikusi vizsgát tett kedden, szóval megérdemelte, hogy végre legyen a szája ízének még inkább megfelelő finomság!
Istenigazából szilvásmeggyesalmásbarackosmegmittuodménmégmilyen vegyes süteményre vágyott, de hát azért nem fogok neki egy komplett gyümölcssalátát torta formába vágni, úgyhogy előkaptam a rég pakolászott flódni receptet.

Sokkal könnyebben és gyorsabban elkészül, mit számítottam rá, igazából kezdőknek sem okoz problémát, bár elsőre rémisztő lehet a 4 (de igazából csak hárommal kell foglalkozni) különböző töltelék és a gyúrt élesztős tészta kidolgozása.
No para! Próbáljátok ki, mert állítólag finom!



Tésztához: (22 cm-es tortaformához)
25 dkg finomliszt




12,5 dkg vaj




13 g porcukor




2 g só




1 dl tej




2 db tojássárgája




5 g friss élesztő