Fahéjas torta

  • 2018.12.12.
  • 5

Egyszerű, de mégis annyira nagyszerű! A tavalyi karácsonyom kedvenc tortája volt ez a fahéjas.Az íze is különleges és bár úgy veszem észre a megszokottól eltérő ízekre nagyon nehezen harapnak rá az emberek, azért azt javaslom olykor-olykor kacsintsatok ki egy kicsit a megszokott ízvilágból! Ki tudja, lehet felfedeztek valami fantasztikusat és azt fogjátok kérdezni magatoktól, miért nem kóstoltam ezt meg eddig!?
Egy darab 18 cm-es tortaformához:
Piskótához:
4 tojás
4 csapott evőkanál cukor
4 púpos evőkanál liszt
1 teáskanál fahéj
Krémhez:
250 gr mascarpone
1/2 ek őrölt fahéj
400 gr tejszín
130 gr porcukor
A piskótát a szokott módon (vagy ha nem szoktál sütni, akkor az ITT leírt módon) elkészítjük és kihűtjük, majd 3-ba (vagy ha ügyesek vagyunk 4-be) vágjuk.
A szobahőmérsékletű mascarponet a porcukorral csomómentesre keverjük, ízesítjük a fahéjjal, majd összeforgatjuk a felvert tejszínhabbal.
Tudom, hogy szeretitek a hulalált, de mondok jobbat. Finomabbat! Fele tejszín legyen állati eredetű legalább 30% zsírtartalmú, másik fele pedig lehet növényi. Így habfixáló és zselatin nélkül fog állni a hab, viszont ízében kevésbé lesz mű
Neked is volt már olyan, hogy kenhetetlen lett a felvert tejszínhabod? Akkor minden bizonnyal növényi habot használtál, ráadásul szobahőmérsékletűt és slussz poénként még túl is verted! Gratulálok! Ezzel elérted a borotvahab állagot! A fenti tanácsaimat fogadd meg és ilyen soha többet nem fog előfordulni!

A piskótát betöltjük a krémmel, majd kenünk kívülre is egy réteget. Tegyük hűtőbe 10 percre, majd kenjük át a maradék krémmel és kész is.
Hogy díszíteni is szeretnéd? Szerintem ennél a tortánál a kevesebb több elve tökéletesen működik és egy egyszerűség jegyében 2 rúd fahéjjal és 1-2 tuja- vagy fenyőággal díszítve a tetejét, meghintve pici porcukorral igazán ünnepi hangulatba kerül a tortácska.
Jó sütögetést kívánok!
The post Fahéjas torta appeared first on Nassolda.