Letti szelet

  • 2018.06.12.
  • 6


Egyszer csak úgy alakult, hogy kellett egy sütemény, ami nem mézes, de nem is habos-babos, jól néz ki és finom is. Erre a sütire esett a választásom és jól döntöttem, bár nekem a mézes lapos sütemények a kedvencek.
Tésztához:
60 dkg liszt
25 dkg puha vaj
10 dkg cukor
1,5 ek kakaó
2 tk fahéj
2 tojássárgája
fél csomag sütőpor
1 cs vaníliáscukor
60 g darált dió
3 ek tejföl
Krémhez:
8 dl tej
20 dkg cukor
3 tojás
3 cs. vaníliás cukor
3,5 cs. vaníliás puding
20 dkg puha vaj
(1 dl krémlikőr)
4 ek tejszín
60 g tejcsokoládé

A tejben keverjük csomómentesre a tojást, a cukrot, és a végén a vaníliás pudingport. Folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre.
Még melegen keverjük hozzá a puha vajat.
Ha langyosra hűlt, adjuk hozzá a krémlikőrt és a tejszínt.
A tésztához a vajat keverjük ki a cukorral, majd adjuk hozzá a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a kakaóport, majd a sütőport, és kavarjuk csomómentesre.
Adjuk hozzá a darált diót, a tejfölt.
Adagoljuk hozzá a lisztet, és gyúrjunk belőle puha tésztát.
Osszuk 4 egyenlő részre a tésztát, és egy 25×35 cm-es tepsi alján süssük készre 180°C-on 8 percig.
Ha kihűlt a tészta, a krém 1/4-ével kenjük meg, és a tetejét szórjuk meg reszelt csokival.
Így rakjuk össze a tésztát úgy, hogy az utolsó lapot is kenjük meg krémmel, majd díszítsük reszelt csokival.
Rakjuk hűtőbe egy napra, hogy összeérjenek, megpuhuljanak a lapok.


Jó étvágyat!