Almapalacsinta túrótöltelékkel (Diétás)

  • 2018.02.18.
  • 5

Ez a második olyan év az életemben (a tavalyi után), amikor becsípődik valami és nekiállok tornázni. Nem megyek el sehova, nem veszek bérletet, nem akarom megváltani a világot, csak itthon magamnak szépen lájtosban.Tavaly ezerrel toltam a heti 4-5 kick-boxot, step aerobicot meg Rubint Réka alakformálós tornáit némi Béres Alexandrával fűszerezve. Mellette ugyanúgy betoltam a csülkös bablevest, a nasikat és a finom pohár borokat. Így 5 hónap megfeszített küzdelem után (miután egy számmal kisebb nadrágot is fel tudtam már venni) gondoltam ennyi volt.
És ennyi is volt. Abba is maradt azonnal minden.
A centik visszakúsztak én meg úgy maradtam.
Aztán ismét eljött a január és 23.-án gondoltam egybekötöm egy életmód váltással a tornát. Én, aki a büdös életben nem diétáztam.
Találtam egy programot, ami elég kivitelezhetőnek tűnt és bele is vágtam. Nem reklámozom, de a lényeg, hogy edzés tervet és diétát is adnak ingyen, csak csinálni kell.
Amikor ezt írom még nem végeztem a 4. hetével, így a 3. hét végi eredményeim tudom megosztani veletek: -3,4 kg. Pár centi innen-onnan.
A lényeg a lényeg, hogy az étrendben van több finomság is, az egyik viszont a most következő recept, ami tulajdonképpen reggelire fogyasztandó.
Kb. 3 darab laktató palacsintához:
80 gr alma lereszelve, leve kifacsarva
1 tojás + 1 tojásfehérje
30 gr zabpehely
kevés kókuszzsír a sütéshez (nos én maradok a sima zsírnál vagy egy leheletnyi olajnál)
10 dkg sovány túró
stevia, ertirit, fahéj, narancs, citrom, vanília ízlés szerint
Eredetileg a tojásokat felverve mindent összekeverve kapunk egy tésztát, amit kevés hevített zsiradékon 3 korong formájában kisütünk.
A túrót akár ki is lehet hagyni belőle és akkor a kisült palacsintákra tenni.
Próbáltam így is. Annyira nem jött be ebben a verzióban.
Gondoltam ha már palacsinta, akkor nézzen is ki úgy a nagy diéta közepette, ne úgy, mint egy lepényke.
Szóval nagyon kis lyukú reszelőn lereszeltem az almát.
A tojásokat enyhén felvertem, belekevertem az almát, édesítettem, egy csipet sót is kapott, majd felöntöttem 1 dl vízzel.
Apró szemű zabpehely helyett zabpehely lisztet használtam.
Úgy finomítgattam az arányokat a vízzel és a liszttel, hogy palacsinta sűrűségű tésztát kapjak nagyjából.
Ezután palacsintasütő forrósít, enyhén olajoz, palacsinták kisüt.
Pöppet vastagabbak, mint a hagyományos palacsinta, de már a küllem is stimmel, szóval jó nyomon vagyunk.
A túrót édesítővel felturbóztam, némi narancsot is kapott és fahéjat, jól kikevertem, majd betöltöttem és feltekertem a “kis” palikat.
Ez az érzés már a diéta 2. hetén nagyon hiányzott azért. Hogy valami hagyományos desszert formációt küldhess le pociba.
És ha most azt mondod: na persze, sosem fogok diétázni…hallod, nálam eltökéltebb diéta ellenes embert keveset hord hátán a föld, de be kell lássam hatásos.
Nem éhezem, sőt, jó adagok vannak. Minél több ideje csinálom, annál inkább tudom magam is szélesíteni az ételek körét és elképesztően gyorsan rá tud állni az agyad.
Ami a hátránya: drága. DE, valami varázslat folytán a családnak mindig sokkal jobban ízlik a Te diétás, kigrammozott kajád, mint a sajátjuk, pedig ha tudnák, hogy te is azt ennéd legszívesebben, amit ők!
Mutatom, mekkora kb egy adag ebéd:
Jó, bocs a képek minőségéért és a kuszkusz mancsosságáért is elnézést.
Szóval nem mondom, hogy innentől valóban életmódváltás lesz, nem tudom meddig fogom tartani ezt az egészet, de amíg bírom és van motivációm, biztosan.
Mellesleg hiányt nem szenvedek semmiben.
elég ha annyit mondok 40 pontos egy teljesen tökéletesen kivitelezett hét étkezéssel és tornával. Az első hetem 32 volt, a 3. 34 pontos. Nem tolom a maximumon, de tőlem már ez is nagy szó!
Próbáljátok ki az almapalacsintát és a gyerekeknek is simán mehet a tízórais táskába.