Gesztenyerolád

  • 2017.11.28.
  • 1

A roládok szerintem mindenki kedvencei. Igaz a nagy klasszikust – a baracklekváros piskótatekercset nehéz überelni, de próbálkozni lehet. Ezzel a gesztenyés verzióval is megéri tesztelni az ízlelőbimbókat, mert nagyon gesztenyés, nagyon csokis, nagyon krémes, nagyon puha…soroljam még?
Kb. 13 szelethez:
Egy 6 tojásos sima hagyományos piskótát keverünk be, amit sütőpapírral fedett tepsire kenünk és lapnak sütjük ki a szokott módon.
Ehhez ha segítséget szeretnél itt találsz.
Konyharuhán feltekerve hagyjuk kihűlni.
Krém:
10 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tasak vaníliás pudingpor (főzős)
4 dl tej
15 dkg gesztenyemassza
Töltelék:
35 dkg gesztenyemassza
+ 20 dkg étcsokoládé

A gesztenyemasszát hagyjuk kiolvadni.
A vaníliás pudingot a tejben felfőzzük, celofánnal lefedve ahygjuk kihűlni.
A szobahőmérsékletű vajat/margarint kikeverjük a porcukorral, belekeverjük a gesztenyemasszát, majd az átkevert, csomó mentes pudingot.
A kitekert piskótalapot megkenjük a krémmel, majd a maradék gesztenyemasszából hosszú rudat sodrunk és a krém felénk elő részére fektetjük hosszában.
Felcsavarjuk a tekercset majd hűtőbe tesszük.
A csokit felolvasztjuk, szükség esetén kevés olajat keverünk bele, hogy könnyebben folyjon, majd leöntjük vele a roládot.
Ismét hűtőbe tesszük, majd egy forró vízbe mártott éles késsel szeleteljük.
Jó étvágyat!