Lemon curd

  • 2017.04.22.
  • 7

Bár a színe nem a legintenzívebb, az íze magáért beszél.
Most először készítettem, de korántsem utoljára, sőt. Akkor lesz csak igazán finom, amikor majd Meyer citrommal készülhet. Egy projekt miatt volt szükség ennek a citromos krémnek az elkészítésére, de önmagában is megér egy misét, ezért le is írom, hogyan készül belőle egy adag.
1 citrom leve és héja
5 dkg cukor
1 tojás
1,5 dkg vaj


A citromot alaposan megmossuk, a héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk és a cukorral együtt egy tálban gőz fölött addig melegítjük, még a cukor el nem olvad. (Le is lehet szűrni ha nem szeretnéd, hogy a citrom héj darabkák látszódjanak a végeredményben.)
Hozzáadjuk a vajat, megvárjuk még elolvad és levesszük a gőzről, hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
Ha kicsit hűlt, hozzákeverjük a tojást kézi habverővel, visszatesszük a gőz fölé, majd addig kevergetjük, míg be nem sűrűsödik.
Megvárjuk, míg teljesen kihűl.
Ennyi az egész. Nagyon nagyon finom, selymes krémet kapunk, amivel aztán süteményeket is díszíthetünk, ízesíthetünk.
Jó étvágyat!