Csupasz torták készítése (fázisfotókkal)

  • 2017.03.01.
  • 4

Nekem nagyon tetszenek ezek a minimál torták. Ritkán adatik meg, hogy ilyet készítsek, de akkor nagyon élvezem.Ezeknek a tortáknak az egyik fő tartozéka a vajkrém. Sokan úgy gondolják, hogy a saját krémével van körbe kenve a torta, de nem.
Ez bizony egy külön krém, aminek az elkészítéséről itt olvashatsz.
Belül viszont akármilyen lehet. A legjobb azonban, ha belülre is stabil krémet választasz, ami nem az a nagyon lágy, habos, hanem van tartása. De ha habosat teszel bele, az sem lesz baj, mert a vajkrém tartani fog.
Ez a krizantémos torta mamámék 76. születésnapjára készült. Nagyon sokat köszönhetek nekik, nagyon szeretem őket és ez a minimum amit adhatok…higgyétek el szívem-lelkem beleadtam a készítésébe.
Egy csupasz torta felépítése a következőképpen történik.
A tortakartonra nyomunk egy picike vajkrémet.
Erre fektetjük az első lap piskótát. (Elkészítése ITT.)
A habzsákba töltött szobahőmérsékletű vaníliás vajkrémből peremet nyomunk a tortalap szélére úgy, hogy az félig lelógjon a lapról. Ezt fogjuk majd elkenni és ezáltal nem is vesz el ok helyet a fincsi belső krémtől. A tortakrémünkkel – ami esetünkben most málnakrém (elkészítése ITT) kitöltjük a vajkrémmel körbezárt teret, majd jöhet rá a második lap, amivel ugyanígy járunk el. Aztán a harmadik, majd a 4. lappal zárjuk a tortát.
Ez egy 12 szeletes zsúrtorta volt. Ehhez a linkelt málnakrémnek a fele elegendő volt, illetve maximum egy adag vajkrém szükséges hozzá attól függően mennyire szeretnéd kívülről bekenni vele.
Egy sima hablapáttal, spatulával elkenjük a torta szélén a vajkrémet. Egyenes, sima felületet kapjunk. Kedvünk szerint több krémet is kenhetünk rá, ahogy tetszik, de szinte teljesen le is húzhatjuk az oldaláról azt. Akkor jobban látszanak a betöltött rétegek. Lásd majd lejjebb az esküvői tortánál.Mamáméknak a tetejét élő krizantémokkal díszítettem. Azokat egy külön fondant golyóba szurkáltam be, így egyben levehető volt a tortáról.
Készült azonban egy másik kis 6 szeletes torta is, amire cukor liliom került. (Ennek a belseje egy lágyabb erdeigyümölcsös-joghurtos krém volt. )Készült nyáron egy teljesen meztelen torta is, amit a kedves barátnőm kért az esküvőjére és egészen Neszmélyig vitték a nagy napra. Itt csupán az alaptorták elkészítése volt a feladatom, azokat a helyszínen rakták össze és díszítették.
Imádtam őket. Ha jól emlékszem alulról felfelé: nassolda csoki, túrós, gyümölcsös, feketeerdő és sós karamellás, étcsokis volt a 4 torta.És a legelső “pucér” tortám szintén egy pindurka volt….az ízére már nem emlékszem.