Csokis kuglóf

  • 2016.12.17.
  • 0

Nagyon régóta a tarsolyomban van már ez a recept, de valamiért ezidáig váratott magára.A helyzet az, hogy eddig akármilyen kuglóf sütőformám volt, mint a kukában végezte. Most vettem egyet és bár nagyobb, mint amekkora ennek a kuglófnak kellett volna, azért cuki kis süti kerekedett ki belőle.
Pihe-puha, picit hasonlít a browniehoz. Legalábbis apa szerint.
1 db 1 literes sütőformához:
50 gramm finomliszt
2 ek holland kakaópor (10-12%-os)
125 gramm cukor
2 tojás
2 ek tej
125 gramm olvasztott vaj
1 tk vanília aroma
1 tk méz

Öntethez:
1 nagy tejcsokis mikulás
1 tk olaj
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A száraz hozzávalókat összekeverjük.
Mindezek után belekeverjük a tejet, a tojásokat, az olvasztott vajat, vanília aromát és a mézet.
A formát alaposan kivajazzuk, beleöntjük a tésztát.
Egy magas falú tepsit megtöltünk 2-3 cm magasan vízzel, majd ebbe helyezzük a kuglófformát.
Kb. 50-60 percig tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk hűlni.
Megolvasztjuk a mikulást, majd elkeverjük az olajjal és leöntjük a kuglófunkat.
Karácsony alkalmából megszórhatjuk fenyőfa formájú cukorkával is.
Jó étvágyat!