Klubszendvics – sonkás

  • 2016.08.25.
  • 6

Tök őszinte leszek. Pár nappal ezelőttig azt sem tudtam, hogy létezik ilyen szendvics, most pedig már nem bírok leállni a készítésével.Az úgy volt, hogy kicsit tanácstalan voltam, hogy mit is kellene főznöm egy bizonyos termékkel és a határidő már olyannyira szorított, hogy túl is léptem azt. Ekkor kaptam segítségül Anitától a klubszendvics ötletét, amit ezúton is köszönök neki!
Szóval elkészítettem egy húsos verziót, amit hamarosan szintén megmutatok, majd ma reggel egy sonkásat.
Az a legjobb ebben a szendvicsben, hogy nagyon laktató és nagyon nagyon finom. Lényegében egy felturbózott melegszendvics torony, ami tele van minden finomsággal.
Illetve pozitívuma, hogy minden egyes szendvics más és más ízvilágú lehet, vagyis a család ízlése szerint készíthetők el a különböző tornyocskák akár reggelire, akár uzsonnára, akár vacsorára.
Ez nem egy tipikus street food kaja, de el tudom képzelni annak is, hiszen a tornyokat kettőbe lehet (és kell is) szedni ahhoz, hogy meg tudd őket enni. Viszont egymásra pakolva iszonyat pofás tud lenni, nem?
Hozzávalók két toronyhoz:
8 szelet toast kenyér
2 szelet sonka
2 tojás
vaj
sajt
jégsaláta, paradicsom, paprika
4 szelet bacon szalonna
majonéz
A bacon szalonnát egy serpenyőben kisütjük, a zsiradékon pedig tükörtojásokat sütünk – de mind a két felüket ám!
Megvajazunk négy kenyeret. Kettőre fektetünk sonkát, majd sajt szeletet és a másik két szeletet vajas felükkel ráborítjuk a tetejükre.
Egy kontakt grillben megsütjük őket.
Megvajazzuk a másik két kenyeret is és ugyanígy járunk el velük, csak egy-egy tükörtojást és bacon szeleteket teszünk beléjük.
A sonkás szendvicsek tetejét majonézzel kenjük, jégsaláta leveleket fektetünk rájuk, paradicsom karikákkal és paprika szeletekkel halmozzuk, majd ismét majonéz és mehet rájuk a kisült tojásos szendvics.
Kissé lenyomjuk, majd átlósan egy recés késsel félbe vágjuk őket, egymásra helyezzük és egy saslik pálcával átszúrjuk mindkettőt, hogy ne mocorogjanak el.
Készíthetjük pácolt, sült húsokkal is, melegszendvics krémmel, amivel csak szeretnénk.
Férj amikor elé raktam megkérdezte miért nem készítettem többet. Aztán letolt egy tornyot és elégedetten konstatálta, hogy nagyon nagyon laktat.
Jó étvágyat!
Nassolda a Facebookon: https://www.facebook.com/Nassolohu
Lájkoltad már?

Címkék

Reggeli Buli Kaja