Franciasaláta alagút

  • 2016.07.18.
  • 3





















A franciasaláta egy elegánsabb verziója.



1 püspökkenyér formához:
(tisztított mennyiségek)

4 db tojás
20 dkg répa
20 dkg borsó
30 dkg krumpli
10 dkg alma
3 nagy evőkanál tejföl
6 nagy evőkanál majonéz
só, bors
3 dl zöldségleves lé
20 gr porzselatin

A tojásokat megfőzzük kemény tojásnak a szokott módon.
(Annyi sós vízbe tesszük, ami épp ellepi őket, majd felforraljuk és hagyjuk benne kicsit keményedni.)
A tisztított répát, krumplit és a fagyasztott borsót sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.
Egy tálban összekeverjük a tejfölt a majonézzel, megszórjuk 2 tekerésnyi borssal.
A zöldséglevesben elkeverjük a porzselatint, majd felmelegítjük, míg teljesen folyós lesz.
Ezt hozzákeverjük a tejfölös alaphoz, majd beleforgatjuk a főtt zöldségeket.
A formánkat celofánnal kibéleljük és egy kevés masszát öntünk bele.
A főtt, pucolt tojásokat középre egy sorba helyezzük, majd ráöntjük a maradék masszát. Elegyengetjük, becsomagoljuk a túllógó celofánnal és hűtőben pár óra alatt hagyjuk megdermedni.
Tálaláskor szépen szeletelhetjük.