Tortellini leves

  • 2015.07.03.
  • 3


Hülyeség lenne neki azt a nevet adni, hogy paradicsomleves. Pedig lényegében az. Csak egy picit pikánsabban fűszerezve és egy picit tartalmasabban.Friss borsóval, friss paradicsommal nyilván még finomságosabb.
20 dkg tortellini
40 dkg hámozott paradicsom konzerv
40 dkg fehérbab konzerv
20 dkg zöldborsó
5 dkg parmezán sajt
1 sárgarépa
1 vöröshagyma
1 l csirkehúsleves
1 teáskanál oregánó
bazsalikom, só, bors, olaj
Felhevített olajon üvegesre dinszteljük a felaprított vöröshagymát. Hozzáadjuk a fél karikára vágott répát és a borsót. Néhány percig együtt dinszteljük.
Beleöntjük a kézzel kissé összenyomkodott hámozott paradicsomot.
Felöntjük a húslevessel. Felforraljuk, majd beleöntjük a leszűrt, leöblített babot is.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, oregánóval és bazsalikommal fűszerezzük.
Miközben a leves készül, külön edényben kifőzzük a tésztát a csomagolásán található előírásnak megfelelően.
A tálalás előtt minden tányér levesbe teszünk tortellinit.
Tetejét megszórjuk reszelt sajttal.