Sertéssült meggyszósszal és hasábburgonyával

  • 2015.05.17.
  • 7


Ismét egy egyszerű húsétel.
Gyors vacsora tipp.
Meggyszósz:
1 üveg meggybefőtt
kevés víz
cukor és fahéj ízlés szerint (érdemes picit savanykásabbra hagyni)
kb. 2-3 ek kukoricakeményítő

Az üveg meggyet levével és kis vízzel együtt felforraljuk, majd hozzáadjuk az ízlés szerinti fahéjat és cukrot és folyamatos kevergetés közben adagoljuk a keményítőt.
Megvárjuk míg besűrűsödik és lehúzzuk a gázról.

A hús simán szeletelt comb/karaj. Ki is klopfolhatjuk, de ha elég vékonyra szeleteljük, akkor nem szükséges.
Sózzuk, borsozzuk és ízlésünk szerint megszórhatjuk kedvünkre fűszerekkel vagy valami keverékkel.
Kevés olajat öntünk egy serpenyőbe (én grillserpenyőben sütöttem) és készre sütjük a husikat. Figyeljünk oda, hogy ne szárítsuk ki a húst.
Köretnek hasábburgonyát süssünk a szokott módon!

Kövess minket a Facebookon is: